Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μαο-νταντα'ι'σμός 1

Δύο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα. μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ένα άμοιρο γουρούνι. ξέρεις αυτό το συνηθισμένο ζώο που κυλιέται στα σκατά και τις λάσπες. ροζ είναι συνήθως αλλά εδώ που τα λέμε η μαύρο-μοβ τρομοκρατία συνήθως του αποδίδει κάποιο άλλο χρώμα που να αντανακλά καλύτερα τα αντιφαλοκρατικά της ένστικτα.

Πώς είστε ρε γαϊδούρια σκούζει το γουρούνι. οι γάιδαροι σταματούν και σε ένα ρεσάλτο απανθρωπιάς, φτύνουν το γουρούνι. γνωστό πτυελοδοχείο το γουρούνι άλλωστε σε κάθε σαλιωμένο παραλογισμό.

Το μπουζούκι είναι όργανο. Ο μπάτσος είναι όργανο. Άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι. Όμως ο μπάτσος είναι εκ προοιμίου και γουρούνι. Άρα το γουρούνι είναι μπουζούκι. και από τη στιγμή που το γουρούνι είναι μπουζούκι έχει τρεις δρόμους. το ρεμπέτικο. το φλούφλικο έντεχνο, λέγε με Μάλαμα. Και τα μπουζούκια φυσικά. Άρα με βάση αυτή τη διαλεκτική ξεκινάμε τις τρεις εκδοχές μας.

Το ρεμπέτικο γουρούνι εξ ορισμού προλετάριος, πολλές φορές αναδεικνύεται σε μια λούμπεν επίφαση μιας άγριας πραγματικότητας, οπότε το ρεμπέτικο γουρούνι αρνείται μαι προαιώνια ηθική προσταγή αλληλοβοήθειας και σε μια ατομικιστική έξαρση δεν διαχωρίζει τους δυο γαιδάρους. τους γυρίζει την πλάτη αφήνει μια μπαφοκλανιά και προχωράει προς τη γουρουνίτσα του.

το έντεχνο γουρούνι τώρα, είναι κομπλεξάρα και άρα προσκολλάται σε κάθε καλό ή κακό, αρκεί να χει τζέρτζελο. οπότε προσπαθεί να αποδείξει την ανωτερότητα του σέρνοντας την μουτσούνα του ανάμεσα στους δυο γαιδάρους. Οι δυο γάιδαροι γελούν με το γουρούνι και τα βρίσκουν απέναντι στη γελοιότητα. άρα μπορούμε να πούμε πως στο μέτρο που το έντεχνο γίνεται γελοίο για κάποιους στο μέτρο αυτό οι κάποιοι ενώνουν το γέλιο τους για να επιδείξουν εκείνοι μια ανωτερότητα που αποδεικνύετε μονάχα από την αλλοτριωμένη ηθική της ίδιας της εργατοσύνης τους.

Το μπουζουκόβιο γουρούνι από την άλλη ανοίγει μια φτηνή σαμπάνια, πετά κάνα δυο γαρύφαλλα και λέει στα φιλαράκια του τους γαιδάρους να γιορτάσουν παρέα. Και ναι, σε αυτό τον π-ηθικισμό η υποκρισία θα θριαμβεύσει και το θέαμα του καυγά θα μετατραπεί σε θέαμα μιας σκατένιας γιορτής.

οπότε, πριν κατακρίνουμε τα γουρούνια. Ας αναλογιστούμε. γουρούνια δεν είναι οι γάιδαροι, δεν είναι οι πίθηκοι. Δεν είναι τα όρκ και τα Ουρούκ Χάι. Και φυσικά, δεν είναι οι άνθρωποι . Αυτά για την αποκατάσταση των γουρουνιών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου