Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Από μια άλλη οπτική γωνία… (2)


Σε ένα από τα πολλά προάστια του Λονδίνου, έμεναν πλέον ο Ρον με την Ερμιόνη. Η Ερμιόνη επέμενε να μείνουν στο Λονδίνο γιατί δεν μπορούσε να αφήσει πάλι την Μάγκλ οικογένεια της. Αυτό γενικά, δυσκόλευε τον Ρον διότι ως μάγος και γενικά μιλώντας ηλίθιος είχε διαφορετικές συνήθειες. Για παράδειγμα ακόμα και τώρα, προτιμούσε το σκουπόξυλο από το αυτοκίνητο και πόσο μάλλον το μετρό που τον φόβιζε.


Η Ερμιόνη δούλευε ως καθηγήτρια φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο που χε ιδρύσει το υπουργείο μαγείας μετά τις αφόρητες πιέσεις της μαγικής κοινότητας μετά το θάνατο του ξέρετε-ποιου. Μάλιστα, η Ερμιόνη είχε πρωτοστατήσει εκείνη την περίοδο με τους πύρινους λόγους της στις συγκεντρώσεις και τα άρθρα της στον ημερήσιο προφήτη, σε αντίθεση με τον Ρον που απλά την χειροκροτούσε από το πλήθος και τον Χάρρυ που έκανε καριέρα σαν επαγγελματίας παίκτης Quidditch. Ακόμα χειρότερα στον κόσμο των μάγων είχε αποκτήσει τον χαρακτηρισμό της κομμουνίστριας, πράγμα όχι τόσο κακό για τους μάγους αλλά για τους ημίαιμους και τους μαγκλ σχεδόν αποκρουστικό.

Η Ερμιόνη είχε προτείνει την ίδρυση ενός εργατικού πανεπιστήμιου, με πλήρη αυτονομία από το υπουργείο μαγείας αλλά και από το καθηγητικό κατεστημένο του Χόγκουαρτς, το οποίο μάλιστα θα δεχόταν και μάγους αλλά και μαγκλ σε μια προσπάθεια αλληλοκατανόησης και σύσφιξης των σχέσεων. Το πανεπιστήμιο αυτό σύμφωνα με εκείνο το περιβόητο άρθρο της κ. Γκρέηντζερ θα δημιουργούταν με την απαλλοτρίωση του πλούτου των θανατοφάγων από την τράπεζα Γρινγουολντ. Παράλληλα, είχε προτείνει τη δημιουργία σχολής μαγικής γεωπονίας με σκοπό τον περιορισμό του μονοπωλίου του Χόγκουαρτς στο εμπόριο μανδραγόρα και να τεθεί υπό εργατικό έλεγχο η αποθήκη του Σνέιπ, όπου όπως φάνηκε μετά την τιμητική απογραφή που έγινε μετά τον θάνατο του περιείχε 120.000.000 φίλτρα.

Από την άλλη, ο άνδρας της ο Ρον δεν καταλάβαινε και πολλά από αυτά που έλεγε και δίδασκε η γυναίκα του. Περιοριζόταν στο να ασχολιέται με το μαγαζί των αδερφών Γουίσλι, από τότε που πέθανε ο Φρέντ ή ο άλλος τέλος πάντων, δεν ξεχώριζαν και εύκολα. Καμιά φορά μάλιστα πήγαινε και στο παλιό σπίτι της οικογένειας στην εξοχή, που μόνο εκείνος και η αδερφή του πήγαιναν εκ παραδρομής για να το συντηρούν μην καταρρεύσει.

Οι γονείς του είχαν ανοίξει ένα τοστάδικο στην διαγώνια αλέα με το εφάπαξ του πατέρα του από το υπουργείο μαγείας που πήγαινε πολύ καλά με την κυρία Ουέσλι να φτιάχνει πίτες και άλλα σφολιατοειδή και τον πατέρα του να κάνει το delivery με το σκουπόξυλο του. Ήταν οι πρώτοι που είχαν φέρει αυτή την πρακτική στον μαγικό κόσμο και τώρα ετοιμάζονταν να επεκτείνουν το franchise και να ανοίξουν και ένα στο Γκόντρικς Χόλλοου ώστε να χτυπήσουν τους ανταγωνιστές τους το «Γρηγόρης μικρογεύματα» και το «Everest» που έκαναν ειδικές προσφορές στους χρυσούχους που είχαν μετεξελιχθεί σε μπάτσους της μαγικής κοινότητας.

Το πρόβλημα με τον Ρον ήταν πως  δεν τα πήγαινε καλά με την Ερμιόνη. Εκείνη δραστήρια και πανέξυπνη, εκείνος ράθυμος και χαζός. Παίζει να είχανε να κάνουν σεξ από τότε που έκαναν το δεύτερο παιδί . Εκείνη  έπεφτε στο κρεβάτι τις ώρες που εκείνος είχε κοιμηθεί προ πολλού και στο μόνο που περιοριζόταν πάλι ο Ρον ήταν να της φτιάχνει πρωινό με φωλιές αυγών που σιχαινόταν αλλά εκείνος δεν έλεγε να το καταλάβει. Το σπίτι τους ήταν στην πένα  μιας και η Ερμιόνη όποτε μπορούσε συγύριζε αλλά με τα μαγικά της κόλπα κατάφερνε και τέλειωνε τις δουλειές πολύ γρήγορα.

Εκείνη τη μέρα λοιπόν, της είχε ετοιμάσει πάλι πρωινό, εκείνη ήπιε μόνο τον καφέ και έφυγε βιαστική για το πανεπιστήμιο λέγοντας του: « μην ξεχάσεις να πάρεις τον Χάρρυ από το αεροδρόμιο» εκείνος έγνεψε καταφατικά και της έστειλε ένα φιλί που εκείνη αγνόησε και έκλεισε την πόρτα του διαμερίσματος πίσω της. Από την ώρα της επανεμφάνισης του Χέντβιχ ο Χάρρυ είχε συνειδητοποιήσει ότι ήταν ώρα να μιλήσει στον παιδικό του φίλο. Έτσι είχε μπει στο αεροπλάνο από το Μάντσεστερ που εκτελούσε χρέη προπονητή της τοπικής ομάδας Quidditch  και κατευθυνόταν στο Λονδίνο. Στο αεροπλάνο κάθισε δίπλα του ένας νεαρός ξανθός με ένα χαρακτηριστικό κόκκινο δερμάτινο και του έδωσε μια κάρτα που έγραφε με μεγάλα γράμματα: «Σαπούνια Ντάρντεν»

Ο Χάρρυ τον αναγνώρισε αμέσως γιατί το fight club ήταν από τις αγαπημένες του ταινίες. Ο Χάρρυ απλά του είπε το όνομα του και ο προτίμησε να κρατήσει προς το παρόν κρυφή την ταυτότητα του, σε αντίθεση με τον Τάιλερ που προσπαθούσε να βρει σύμμαχο ακόμα μια φορά για ένα πιο πετυχημένο αυτή τη φορά «Project Mayhem». Ο Χάρρυ δεν απέρριψε την ιδέα, μάλιστα θα λέγαμε πως έδειξε ενδιαφέρον και έτσι έμαθε αρκετά για τον ξανθό νεαρό που έδειχνε το ίδιο απαράλλακτος το 2033 όπως ήταν το 1999. Λογικό αυτό, μιας και όπως μάθαμε :

 Ο Ταιλερ Ντάρντεν, προϋπάρχει πριν δημιουργηθεί η ανθρώπινη κοινωνία. Το όνομα του ήταν που πρώτο έπαψε να ακούγεται στον παράδεισο, ο σατανάς πάτησε αργότερα στα χνάρια του. Είναι ο πρώτος που ένιωσε την εγκατάλειψη από τον Γιαχβέ και από τότε ψάχνει αγκαλιές να τον δεχτούν, πράγμα που ο εωσφόρος, ζωή να χει, είναι εξαιρετικός στο να φτιάχνει. Εσύ Χάρρυ θα σαι μια πρόθυμη αγκαλιά ;

       Θα δούμε, είπε ο Χάρρυ και συμπλήρωσε: « τότε γιατί παράτησες τη Μάρλα αφού ψάχνεις για αγκαλιές και την άφησε στον American History X

           - Ποιος δεν θα άφηνε την Helena Bonham Carter για την Angelina Jolie ;

Ο Χάρρυ συμφώνησε σιωπηλά και κράτησε την κάρτα του. Κατέβηκαν μαζί από το αεροπλάνο και χωρίστηκαν έξω από το αεροδρόμιο. Ο Χάρρυ πήγε μέχρι το περίπτερο να πάρει τσιγάρα και εφημερίδα. « Ο «chosen one» διάλεξε τον 35χρονο Μαστούρ για να καλύψει το κενό που έχει αφήσει χρόνια τώρα ο Αζάρ» στην αρχή, νόμισε ότι έγραφε για αυτόν αλλά κατάλαβε γρήγορα ότι μιλούσαμε για το πιο αχώνευτο δίδυμο στην ιστορία του πλανήτη, τον Μουρινιο και την Τσέλσι. Την ώρα εκείνη  μια ειδοποίηση του ήρθε στο κινητό. Το νέο φύλλο του ημερήσιου προφήτη ήταν στα περίπτερα και ο κύριος τίτλος ήταν: «Hagrid and Ginny Potter sextape leaked» 

Ο Χάρρυ εξοργισμένος πήγε έβαλε ένα κέρμα στον τηλεφωνικό θάλαμο (γιατί δεν πήρε από το κινητό του, δεν ξέρουμε, ο Χάρρυ Πόττερ είναι ό,τι θέλει κάνει) και κάπου τηλεφώνησε.

      - Hello, ακούστηκε από την άλλη άκρη της γραμμής
      - Hello Tyler, είπε ο Χάρρυ.




Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου