Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Μάο-ντανταϊσμός 3


Φουσκώνουν τα κύματα σε Λαμπεντούζες και Φαρμακονήσια. Άφησαν πίσω κύματα από δάκρυα πικρά και τώρα νιώθουν την αλμύρα στο στόμα και το μαστίγωμα από εκατομμύρια μαχαίρια στα πλευρά.


Άλλοι αδύναμοι να σηκωθούν από το κρεβάτι και με υψηλό πυρετό, χτυπημένοι από την ιλαρά, οι Μοχώκ των Ιροκουά. Και οι αφέντρες των μεγάλων σπιτιών να μην μπορούν να κάνουν τίποτα. Τι συμφορά τους βρήκε ; Η Ευρώπη.

Άλλοι πάλι, καχεκτικοί αρνούμενοι τα θέλγητρα των γυναικών και των καρπών της γης με ένα πορτοκαλί ράσο χειμώνα καλοκαίρι περπάταγαν συνέχεια σε όλη την Ινδία να βρουν το μυστικό δάσος του Γκοτάμα, να ολοκληρώσουν τον χαμένο κρίκο από την αλυσίδα του(ς).

Βέβαια σοφοί άνθρωποι λένε πως το περπάτημα κάνει καλό. Η μοναξιά λένε γενικά πως είναι ηδονή της σκέψης. Αλλά ποιος χρειάζεται ηδονισμένη σκέψη, παρά εκείνος που δεν θέλει να δει τον κόσμο όπως είναι . Γεμάτος πόνο και θλίψη. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν τόσα ναρκωτικά γιατί να περπατάς και να σκοτίζεσαι .

Η μόνη ερώτηση είναι εκείνη του πρίγκιπα της Δανιμαρκίας. Και αν ζει κανείς είναι ο κόσμος φυλακή και μόνο οι νεκροί ελεύθεροι. Ελεύθεροι από αγγέλους και δαίμονες. Η εξουσία αυτών περιορίζεται στη γη και η εξουσία των ανθρώπων προορίζεται για τη μεταφυσική υπόσχεση. Η ανθρωπότητα όλο γεννά ερωτήματα γιατί δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι δεν είναι ούτε κακή ούτε καλή πάντα ίδια είναι, απλώς ηλίθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου