Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μαο-ντανταϊσμός 4


Μια φορά και ένα καιρό (γιατί κάθε ιστορία που σέβεται τον εαυτό της προσδοκεί στο να έχει παιδικό ακροατήριο και μέσω αυτής της φράσης ο ενήλικος εξαγνίζεται στο άγιο φως των παραμυθιών) υπήρχε που λέτε το ΣΗΠ (Συνδικάτο Ηρώων Παραμυθιών). Το ΣΗΠ αποτελούνταν σχεδόν από όλους τους ήρωες των παραμυθιών, κάποιοι είχαν φάει μπαν αιώνιο, όπως ο Μπακς Μπάννυ γιατί ο ενοχλητικός θόρυβος που έκανε όταν μασούλαγε το καρότο δεν ήταν τόσο χαριτωμένος τώρα που χε κιόλας ανθρώπινη μορφή( βέβαια δεν τον χάλασε κιόλας μέχρι και μεταγραφή στη Μπαρτσελονα πήρε ). Ξέρετε οι ήρωες των παραμυθιών είναι αληθινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Για παράδειγμα ο κακός λύκος έχει γίνει ταξιτζής και μάλιστα είναι και εκπρόσωπος της ρεφορμιστικής πτέρυγας του ΣΗΠ( κάτι είχατε καταλάβει από την κοκκινοσκουφίτσα όταν υποκρινόταν τη γιαγιά της ε καλό μου κοινό ; ). Άλλο παράδειγμα είναι η Αριελ που η αλήθεια είναι ότι έχει λίγο τραγική ιστορία καθώς στην αρχή το πλεονέκτημα που χε να εμφανίζει και τα δυο είδη γενετικών οργάνων έγινε μειονέκτημα όταν θέλησε να γαμησει έναν παπά που χε πάει έναντι αμοιβής στο υπερπολυτελές μπουρδέλο που διεύθυνε. Βλέπετε ο αθεόφοβος είχε τύψεις που του καλάρεσε η νέα διαδρομή που βρήκε στην ερωτική του απόλαυση και την κατήγγειλε ότι είχε AIDS, βέβαια η Αριελ είχε τα κονέ της και δεν μπορούσε ο Λοβερδος να την διαπομπεύσει παρόλα αυτά αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί και να ξεπουλιέται σε πιο λογικές τιμές σε κάτι ναυτάκια στη Συγγρού και έτσι μάλιστα από εκεί που άνηκε στη μπουρζουαζία των ηρώων των παραμυθιών η ζωή την έκανε να αποκτήσει ταξική συνείδηση και μάλιστα να συμμετέχει και στο φετινό pride ( του Μπουταρη εννοείται, μεγάλωσε με κλασσική μουσική,, δεν μπορεί να ακούει Στικουδη )με αίτημα μάλιστα να προστεθεί και ένα F στο LGBTQI+ εκ του Fish.


Έτσι λοιπόν, το ΣΗΠ είχε την ετήσια συνέλευση του και φέτος με βασικό ζήτημα την κλασσική πλέον κόντρα των δύο ηγεσιών του που εδώ που τα λέμε δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους , άλλωστε όλες οι ηγεσίες από την εποχή του Μπίσμαρκ μέχρι και σήμερα έχουν δύο πόλους να στηρίζονται, το μαστίγιο και το καρότο. Έτσι λοιπόν ο μεγάλος συνασπισμός που διεύθυνε ουσιαστικά το ΣΗΠ μεταξύ Ντισνεικών και Γκριμεικών έκανε τον ετήσιο απολογισμό του. Το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας  του συνδικάτου, με σχεδόν αιώνια θητεία, μόνο ο Γιουνκερ ως πρόεδρος του Λουξεμβούργου τον ξεπερνά σε χρόνια υπηρεσίας στα κοινά, Μίκυ Μάους : 

«Ακόμα μια χρονιά σύντροφοι πέρασε, δύσκολα μεν καθώς όπως γνωρίζεται η κρίση έχει αγγίξει και εμάς, άλλωστε οι πωλήσεις παραμυθιών έχουν πέσει κατακόρυφα, οι άνθρωποι πλέον εμπιστεύονται το Μεγκα και το Σκαι για παραμύθια και έχουν ξεχάσει τα κλασσικά εικονογραφημένα. Παρόλα αυτά θεωρώ πως η ανάπτυξη θα έρθει αν αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Για αυτό προτείνω να δεχτούμε στους κόλπους μας ξένες επενδύσεις από το βασίλειο των ανθρώπων όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής και το πρωτογενές πλεόνασμα.»

Μόλις τα είπε αυτά ο Μαους από κάτω έγινε χαμός. Τα σκυλιά της Δαλματίας γάβγισαν λίγο για να ηρεμήσει η κατάσταση, ειδικά προς την μεριά της Στρουμφιτας που ήταν έξαλλη και μαζί με τη χιονάτη και τους 7 νάνους έκαναν την περισσότερη φασαρία και αμέσως μετά ο  αρχηγός της φρουράς των σκυλιών, το αρχιτσιράκι του Μαους, ο Πλούτο έδωσε το λόγο στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, τον Χάνσελ, ο οποίος όμως παραείχε γίνει χοντρός από τα γλυκά που του έδινε ο Μίκυ και δεν μπορούσε να μπει στην αίθουσα, έτσι αρκέστηκε να συμφωνήσει με τον Μίκυ που εντωμεταξύ ως άνθρωπος έλεγχε πλέον τα μεγαλύτερα κανάλια της οικουμένης όπως το FOX και είχε ως χαιλαιτ της καριέρας του το ότι έπεισε τον κόσμο ότι ο Σαντάμ είχε χημικά όπλα. Ήταν σειρά του πατερούλη Μπάρμπα Στρουμφ να πάρει το λόγο από το κομμουνιστικό S.m.u.r.f. :

« Εγώ θέλω να διαβάσω ένα απόσπασμα από την Πραβδα της 17ης Δεκεμβρη του 1936 «Η εκκαθάριση των τροτσκιστικών και αναρχοσυνδικαλιστικών στοιχείων έχει ήδη ξεκινήσει στην Καταλονία. Αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί στην Ισπανία με την ίδια ενεργητικότητα  που επιδείχθηκε και στην ΕΣΣΔ». Νομίζω ότι το ίδιο έργο πρέπει να αναλάβουμε και εδώ έως ότου να είναι ώριμες οι συνθηκες για επανάσταση. Ήδη ξεκινήσαμε» είπε με νόημα καθώς κοίταζε τη Στρουμφιτα και τη Χιονάτη. 

«Ο Ντόναλντ ζει. Είναι κροκόδειλος στην Κρήτη.» Ακούστηκε  από τα ορεινά της αίθουσας που κάθονταν οι κοσινικοι, η αναρχική πτέρυγα του ΣΗΠ. Ο Αστερίξ και ο λούκι λουκ που είχαν πάρει και με το μέρος τους τον τροτσκιστή Ντόναλντ Ντακ άρχισαν να τραγουδανε τη Μαχνοβτσινα. Οι 7 νάνοι ακολούθησαν αφού ξύπνησε μέσα τους ο εργάτης, άλλωστε ήταν και οι 7 που πρωτοξεκίνησαν την κολεκτίβα ξυλείας στο σοβιέτ των του μαγεμένου δάσους, μαζί τους η χιονάτη που ταν τσιμπημένη με τον λούκι λουκ και μετά από λίγο και η Στρουμφιτα που ήταν τρελά ερωτευμένη με τον Αστερίξ, ο ποιος παίζει να χε πάρει και ότι κινείτο στην επικράτεια των παραμυθιών με τις κλασσικές αναρχικές κοελιες του  τύπου « σημασία πάνω από όλα έχει ο άνθρωπος» και τις κλασσικές του βόλτες σε λόφους παραλίες κτλ. . Γενικά τον τελευταίο καιρό η εξαφάνιση του Ντόναλντ Ντακ μετά από το ραντεβού που είχε με τον λιχούδη και τον σκυφτουλη μέλη του SMURFS και όλα ήταν έτοιμα να τιναχτούν στον αέρα. Ο Λούκι λουκ έβγαλε το 45αρι κολτ από τη θήκη του ( έχει εξελιχτεί η τεχνολογία) και πυροβόλησε τη σκιά του μπάρμπα Στρουμφ τότε ο πλούτο έστειλε τα 101 102 πόσα είναι τέλοσπάντων σκυλιά της Δαλματίας καταπάνω τους. Ο οβελιξ όπως είχε συνηθίσει άλλωστε να δέρνει πραιτοριανούς απλά έβαλε τον ιντεφιξ και τον ρανταπλαν να γαβγίσουν και τα σκυλιά χεστηκαν πάνω τους και λούφαξαν πίσω από τον πλούτο. Τότε ο πλούτο έφερε μέσα το τέρας που από τότε που το παράτησε η πεντάμορφη για τον πρίγκιπα ενός αλλού παραμυθιού (γνωστή νυμφομανής εδώ που τα λέμε, σαν την Μαρία μεσσαλινα ένα πραμα) το χει ρίξει στο πότο και τους μπαφους. Αμόλησε λοιπόν δυο τρεις μπαφοκλανιες και στην τετάρτη την καθοριστική η αίθουσα είχε αδειάσει. Ο πλούτο που χε προλάβει να βάλει μάσκα του χτύπησε την πλάτη και του πε « μπράβο αγόρι μου και την άλλη φορά από το πάρκο της Ναβαρίνου να αγοράσεις»

Την άλλη μέρα η «παραμυθιακη αλληλεγγύη» που διεύθυνε ο δρυΐδης Πανοραμιξ και πρόσκεινται σαφως στους Κοσινικους είχε βγει με μια φωτογραφία από τον κροκόδειλο που χε βρεθεί σε ένα φράγμα στο Ρέθυμνο και είχε μήνυμα από τον εξόριστο πλέον και κυνηγημένο Ντόναλντ Ντακ που καλούσε σε πανπαραμυθιακό αντάρτικο πολης.

Και έζησαν αυτοί καλά και μείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου