Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ένας μαθητευόμενος σεφ


Μπήκε μέσα στην αίθουσα του στούντιο, με το γνωστό άχαρο βήμα του και περιεργάστηκε το χώρο. Ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για εκείνον. Ο Νέβιλ Λονγκμπότομ θα είχε την ευκαιρία να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Αν πέρναγε από την οντισιόν θα είχε την ευκαιρία να διαγωνιστεί στο νέο ριαλιτι του ΒΒC και να γίνει τηλεοπτικός σεφ. Κριτής του αργότερα θα ήταν ο ίδιος ο Γκόρντον Ράμσεϊ, ο Φεραν Αντρια, ο Άντονι Μπουρντεν και η Μάγια Τσοκλη τώρα προς το παρόν θα είχε για κριτές κάποιους παλιούς μαθητευόμενους του στο TOP CHEF. Η Λούνα που ήταν ακόμα μαζί του και ήταν ακόμα το ίδιο αγαπημένοι όσο τότε πίσω στην 7η ταινία, του είχε βάλει στην τσάντα του κάποια magic beans που είχε πάρει από το “cap cap” του Λονδίνου και του είχε ευχηθεί καλή τύχη καθώς έφευγε από το σπίτι. Ο Νέβιλ τα είχε καταβροχθίσει ήδη από το λεωφορείο και τώρα σκέφτοταν ποσό ωραία θα ήταν να τα φύλαγε για τώρα, ώστε να διώξει το άγχος του.
 
Ο ίδιος ήθελε να γίνει από μικρός σεφ αλλά δεν του χε δοθεί η ευκαιρία μιας και αμέσως σχεδόν από την αποφοίτηση του από το Χογκουαρτς έπιασε δουλειά σε ένα λογιστικό γραφείο στο Βόρειο Λονδίνο. Ζούνε μαζί με τη Λούνα σε ένα τριάρι και έχουν πλέον μια κόρη πέρα από τα υπόλοιπα πλάσματα που ευημερούν στο σπίτι τους. Συγκεκριμένα έχουν ένα ξωτικό μακρινό ξάδερφο του Ντομπυ ( που στη μνήμη του έχει στηθεί ένα τεράστιο άγαλμα στο Γκοντρικς Χόλλοου ), ένα παφσκιν και ένα Τζάρβυ που όταν βρίσκεται στο σπίτι η Λούνα είναι ήρεμο και περιορίζει την αθυροστομία του αλλά όταν δεν βρίσκεται στολίζει τον Νέβιλ με επίθετα όπως χαζός, ηλίθιος, μαλακας και αυτό κάνει την Τζέιν την μικρή τους κόρη να ξεκαρδίζεται στα γέλια.

Ο Νέβιλ λοιπόν, όλο αυτόν τον καιρό μιας και η Λούνα κάνει φροντιστήρια για τις εξετάσεις του Χογκουαρτς σε βοτανολογία και φυσιολογία και ανατομία φανταστικών ζώων, είναι πιο γρήγορα σπίτι και αναπτύσσει το ταλέντο του στη μαγειρική. Εκτός από το Σαββατοκύριακο μιας και έχει διαρκείας στο Εμιρειτς για την Αρσεναλ. Κατατάσσεται μάλιστα, σε εκείνη την πτέρυγα που επιθυμεί την παραμονή του Αρσεν Βενγκέρ σε αντίθεση με τον διάσημο φίλο του Χαρρυ Ποττερ που επειδή νομίζει πως το ποδόσφαιρο είναι σαν το κουίντιτς επιθυμεί διακαώς την απομάκρυνσή του. 

Η Λούνα από την άλλη είναι μια πολύ πετυχημένη βοτανολόγος που έχει αρνηθεί επανειλημμένα τη θέση καθηγητή στο Χογκουαρτς. Μάλιστα σε αυτή πιστώνεται η ανακάλυψη πως ο ιός της Τριστετσα γνωστός και ως CTV που προκαλεί ιδιαίτερη καταστροφή στα εσπεριδοειδή μεταδίδεται με τις ακαθαρσίες των γνωμικών. Ενώ μεσολάβησε μάλιστα, μεταξύ υπουργείου μαγείας και του φυτοπαθολογικού ινστιτούτου του ΠΟΥ των μαγκλ, ώστε να γίνει ο κρυφός εμβολιασμός των γνωμικών και να περιοριστεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα ο ιός και πλέον μοναδικός ξενιστής στην ουσία να έχουν μείνει κάποιες αφίδες, με σημαντικότερη την Toxoptera Citricida.

Ο Νέβιλ είχε αποφασίσει να τους μαγειρέψει το αγαπημένο του μοσχάρι Ουελινγκτον. Χαιρέτησε τους κριτές και ενημερώθηκε πως είχε όσο χρόνο χρειαζόταν για να φτιάξει 4 πιάτα και να τους εντυπωσιάσει. Οι κάμερες κατέγραφαν κάθε του κίνηση ώστε να μελετηθεί και αργότερα από τους κριτές. Είχε προνοήσει να βγάλει το φιλέτο ήδη μισή ώρα πριν από το ψυγείο και φαινόταν να είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Ο Νέβιλ δεν χρησιμοποιούσε την ακριβή συνταγή του Γκόρντον Ράμσεϊ αλλά ενός νέου υποσχόμενου σεφ από την Ελλάδα, του Άκη Πετρετζίκη. Όπου εμβάπτιζε τον πουρέ μανιταριών σε μια μους από κοτόπουλο έτσι ώστε όταν τυλιγόταν το φιλέτο με τα μανιτάρια και το προσούτο να δίνει και έξτρα γεύση αλλά και να δίνει μια πιο συμπαγή δομή, αφού ο κίνδυνος μετα να θρυμματιστεί η σφολιάτα και το περιεχόμενο είναι τεράστιος. Πράγμα που αν γινόταν θα έφερνε την καταστροφή.

Όλα πήγαιναν καλά, είχε βάλει σε προ θερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς το αντικολλητικο ταψί με το μοσχάρι, ξαφνικά ένα τέρας έκανε την εμφάνιση του στο πλατό. Μια τεράστια κατσαρίδα, όλοι πανικοβλήθηκαν. Από το μέγεθος μπορούμε να κρίνουμε πως ήταν αμερικάνικη δηλαδή του γένους periplaneta Americana. Ο Νέβιλ, ο άνθρωπος που είχε σκοτώσει τη Ναγκίνι με το σπαθί του Γκοντριγκ Γκριφιντορ σώζοντας τον Ρον και την Ερμιόνη, είχε σαστίσει. πάρα την εξοικείωση του με κάθε είδους πλάσμα λόγω της συμβίωσης του με την Λούνα, έτρεμε τις κατσαρίδες και μάλιστα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ραβδί του μπροστά σε τόσα ματιά μαγκλ.

 Κόντευε να λιποθυμήσει μέχρι που ψάχνοντας στο τσαντάκι του βρήκε ένα παρατεταμένο magic bean, πιθανώς με γεύση μίξας και θυμήθηκε τη διάσημη φράση της Έλενα Ραβενκλοου « στρατός μου ας γίνουν τα πουλιά στον ουρανό, τα σπιτικά ξωτικά και τα μαγικά μπιζέλια». Πέταξε με όλη του την δύναμη και την διάσημη ευστοχία του το μαγικό μπιζέλι στο κεφάλι της κατσαρίδας. Την άφησε αναίσθητη και με μια δυναμική κίνηση την σκότωσε πατώντας την με μανία. Αυτό ήταν ο Νέβιλ είχε εντυπωσιάσει τους κριτές και με τις ικανότητες του αλλά προπάντων με την ανδρεία του. Ήταν σίγουρα στους 20 καλύτερους του ριαλιτυ και από Ιούλη ξεκίναγε γυρίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου