Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ένας μαθητευόμενος σεφ S01E01



Στο σπίτι του ζεύγους Γκρεηντζερ-Γουεσλι γινόταν χαμός. Είχαν μαζευτεί ήδη όλοι η οικογένεια, είχε φτάσει και ο Σιμούς με την μαγκλ γυναίκα του. Περίμεναν μόνο τους καθυστερημένους, όπως συνήθως, Χαρρυ και Τζίνι. Η Ερμιόνη είχε φτιάξει γαλοπούλα και κοτόπιτα αφού είχε γυρίσει από τη δουλειά και το δίωρο στο γυμναστήριο και έφτιαχνε σιγά σιγά τα πιάτα στο τραπέζι παρέα με τη γυναίκα του Σίμους. Ο Ρον με τον Σιμούς καθόταν στον καναπέ πίνοντας τζιτζιμπίρα και τα 4 πιτσιρίκια έπαιζαν μπροστά στην τηλεόραση. Χτύπησε το κουδούνι. «Άντε ρε Χαρρυ» είπε εκνευρισμένη η Ερμιόνη. Του άνοιξε ο Ρον και πήγε και έβαλε στο ψυγείο το κρασί που έφεραν. Τα μικρά έτρεξαν καταπάνω στον Σίμους και η Σάρα η γυναίκα του φώναξε «Άντε ελάτε στο τραπέζι αρχίζει και το «Ένας μαθητευόμενος σεφ»». Συντονίστηκαν όλοι στο BBC two όπου όντως ένα ακόμα επεισόδιο της 24ης σαιζόν του Downtown Abbey είχε φτάσει στο τέλος του και έπεφταν ήδη οι τίτλοι αρχής του ριαλιτι. Είχε πάει ήδη 10.

Ο Νέβιλ είχε μπει αρκετά μουδιασμένα στην πρώτη του βδομάδα στο παιχνίδι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα στο Λάιβ της τρίτης να είναι ένας από τους δύο που θα μονομαχήσουν για την παραμονή τους στο παιχνίδι. Ο αντίπαλος του ήταν η Μαίρη από το νιούκαστλ που ήταν σαφώς καλύτερη από τον Νέβιλ όλη την εβδομάδα εκτός από το Σάββατο που έκαψε τη μπεσαμέλ στον μουσακά, πράγμα που έκανε έξαλλή την Μάγια Τσοκλη. Χαρακτηριστικά ακούστηκε να λέει στα backstage στον έτερο κριτή Αντονυ Μπουρντεν: «Μα βρε Αντώνη μου είναι δυνατόν να κάψει τη μπεσαμέλ ;».

Ο Νέβιλ ήταν κακός κάθ’ολη την διάρκεια της εβδομάδας. Έφτιαξε μια πολύ γλυκιά Πάβλοβα την δεύτερη μέρα ενώ ούτε ο μουσακάς του ήταν τίποτα το ιδιαίτερο σύμφωνα με τους κριτές. Ενώ δεν έδειχνε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις «τσίχλες χοιρινό» και τα αυγά που τα έψηνε με υγρό άζωτο ο Φεραν Αντρια. Πράγμα που εκνεύρισε τον Βάσκο σεφ. Στην ουσία όλα αυτά συμβαίνουν στον Νέβιλ γιατί έχει συνηθίσει να μαγειρεύει με τη βοήθεια της μαγείας και γεύσεις όπως η τσίχλα χοιρινό υπάρχουν στον μαγικό κόσμο τουλάχιστον 150 χρόνια. Ο χρόνος και οι ποσότητες είναι πράγματα που σπάνια ενδιαφέρουν έναν μάγο γιατί και αν κάνουν λάθος μπορούν με ένα απλό ξόρκι όπως το «αλατίσιους» να φτιάξουν τα πράγματα. Παρόλα αυτά έχει υποσχεθεί στον εαυτό του να περιορίσει όποια μαγική χρήση στο μαγικό μπιζέλι που πέταξε στην κατσαρίδα στις οντισιόν.

Η Βικτόρια Μπέκαμ που είναι παρουσιάστρια στο ριαλιτι, καλησπέρισε τους τηλεθεατές και αφού είπε πως το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο και σε full hd στο BBC HD, ανακοίνωσε την συνταγή που θα έπρεπε να φτιάξουν οι δυο μονομάχοι. Σολομός σωτέ με σπανάκι και ντοματίνια. Ένα δυνατό «ΝΑΙ!», ξέφυγε από τα χείλη του Χαρρυ Ποττερ μιας και ως γνωστόν ο Νέβιλ τα πάει πολύ καλά με τα ψαρικά (βλέπε 4η ταινία). Οι δύο διαγωνιζόμενοι ξεκίνησαν. Φαίνονταν και οι δύο αρκετά σίγουροι για τον εαυτό τους. Σε ένα πλάνο στο κοινό είδαμε και τη Λούνα να παρατηρεί τον άντρα της με αγωνία. Στο σπίτι που χαν μαζευτεί η τάξη του 2011 επικρατούσε απόλυτη ησυχία, έτρωγαν την κοτόπιτα της Ερμιόνης και περίμεναν με αγωνία να δουν τι θα γίνει. Ο Νέβιλ σκούπισε κάποια σημεία στο πιάτο και τοποθέτησε στην κορυφή λίγο φρέσκο θυμάρι. Παρέδωσε το πιάτο στην Βικτόρια και εκείνη με τη σειρά της άφησε τα πιάτα μπροστά στους κριτές.

Ο Αντονυ Μπουρντεν δοκίμασε πρώτος το σολομό του Νέβιλ. Περιεργάστηκε λίγο το τριγωνικό μούσι που έχει αφήσει και άφησε το πιάτο στη Μάγια Τσοκλη. Η αλήθεια είναι πως και τα δύο πιάτα έμοιαζαν σχεδόν τέλεια. Ήταν ξεκάθαρο πως και οι δύο διαγωνιζόμενοι είχαν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό. Το πιάτο τώρα δοκίμαζε και ο τελευταίος κριτής ο Γκόρντον Ράμσεϊ. Σειρά είχε το πιάτο της Μαίρης. Φάνηκε και αυτό να τους κάνει καλή εντύπωση. Όλα ήταν στην κόψη του ξυραφιού και η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο. Στο σπίτι των Γουεσλι-Γκρεηντζερ στο ανατολικό Λονδίνο όλα ήταν ήσυχα ακόμα και τα παιδιά είχαν σταματήσει και έβλεπαν τον νονό Νέβιλ στην τηλεόραση.

Ο Αντονυ Μπουρντεν χαρακτήρισε και τα δύο πιάτα καλά αλλά αυτό του Νέβιλ λίγο καλύτερο μιας και είχε πιο έντονη τη γεύση από το σπανάκι. Οπότε ο Νέβιλ είχε ήδη μια ψήφο. Επόμενη ήταν η Μάγια Τσοκλη που προς μεγάλη έκπληξη όλων ψήφισε το πιάτο της Μαίρης. Ήμασταν 1-1. Επόμενος ο Φεραν Αντρια, σκέφτηκε αρκετά και είπε πως το πιάτο της Μαίρης ήταν πιο ήπιο στη γεύση, οπότε και αυτός θα ψήφιζε τον Νέβιλ. Τώρα όλα κρίνονταν από τον Γκόρντον Ράμσεϊ. Η Βικτώρια τον ρώτησε λοιπόν και αυτός φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος. Στη τραπεζαρία της Ερμιόνης επικρατούσε νεκρική σιγή. “Fuck, Im sorry Mary” είπε ο Γκόρντον Ράμσεϊ και ψήφισε τον Νέβιλ. 

Κομφετί πετάχτηκαν στον αέρα. Τρελοί πανηγυρισμοί από τον Ρον, τον Χαρρυ και τους υπόλοιπους. Η Λούνα έτρεξε να αγκαλιάσει τον Νέβιλ και η Βικτώρια αγκάλιασε την Μαίρη που γύριζε σπίτι της, Οι κριτές είχαν σηκωθεί και χειροκροτούσαν. Σιγά σιγά κατέβηκαν και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι να αποχαιρετήσουν την Μαίρη και να συγχαρούν τον Νέβιλ. Αυτό ήταν λοιπόν, 3-1, ο Νέβιλ τα είχε καταφέρει θα συνέχιζε για ακόμα μια βδομάδα στο «Ένας μαθητευόμενος σεφ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου