Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ένας μαθητευόμενος σεφ S01E03



Στην μεγάλη Βρετανία γινόταν ο κακός χαμός. Λόγω Brexit, λόγω αλλαγής πρωθυπουργού και κυρίως λόγω ενός ακόμα αποκλεισμού της εθνικής Αγγλίας από μεγάλη διοργάνωση. Μάλιστα μετα την παραίτηση του Χόγκτσον, ο Γκόρντον Ράμσεϊ ήταν μέσα στους επιλαχόντες για να καθίσουν στην καρέκλα του προπονητή των λιονταριών αλλά ευτυχώς για το ριαλιτυ «Ένας μαθητευόμενος μάγος» την θέση πήρε επιτέλους μετα από λαϊκή απαίτηση ο Μάικ Μπάσσετ. Μέσα σε όλο αυτό το χαμό μάλιστα και λόγω των ραγδαίων εξελίξεων το ριαλιτι είχε αναβληθεί για δύο βδομάδες.

Η Λούνα και ο Νέβιλ εκμεταλλευτήκαν το κενό των δύο εβδομάδων και πήγαν διακοπές στην Αστυπάλαια. Εκεί η Λούνα ήδη από την πρώτη μέρα, παράκουσε τον Νέβιλ που της είπε να ρίξει κάτι πάνω της όσο θα ήταν πάνω στη μηχανή, που είχαν νοικιάσει για να κάνουν βόλτες στο νησί, με αποτέλεσμα να καεί από τον ήλιο και για να μην πολυλογούμε, όλες οι υπόλοιπες μέρες των διακοπών πέρασαν με τον Νέβιλ να της απλώνει κρεμουλα στην πλάτη που την έβαζαν στο ψυγείο για να ναι δροσερή.

Πίσω όμως στην Αγγλία όσο οι Μαγκλ ασχολούνταν με τα δικά τους προβλήματα, τα οποία ομολογουμένως ήταν ιδιαίτερα σοβαρά, υπήρχαν και σοβαρά ζητήματα στην κοινωνία των μάγων. Διαρκείς απεργίες είχαν συγκλονίσει τον μαγικό κόσμο, όπου τα σπιτικά ξωτικά ζητούσαν αύξηση στις 5 γαλέρες την εβδομάδα και να ισχύσει κανονικά και όχι με εξαιρέσεις η επονομαζόμενη συμφωνία «Νταμπλντορ-Ντομπυ». Η οποία με τον καιρό, πρώτα το 2007 είχε εξελιχθεί στην 1η ΣΣΣΞ, δηλαδή την συλλογική σύμβαση σπιτικών ξωτικών, η οποία είχε αναθεωρηθεί το 2011 με πλάνο πενταετίας και η μεγαλύτερη νίκη που είχαν πετύχει τα ξωτικά με την σαφή υποστήριξη του Χαρρυ Ποττερ, της Ερμιόνης, του Ρον, της Λούνα και του Νέβιλ, ήταν το ρεπό τα σαββατοκύριακα. Πλέον έφτανε η στιγμή που έπρεπε να ξαναδιαπραγματευτουν τα ξωτικά με τους μάγους ιδιοκτήτες τους και παρά το πελώριο άγαλμα του Ντομπυ που έχει στηθεί στο Γκοντρικς Χόλλοου για να θυμίζει τη μεγαλειώδη θυσία του, τα ξωτικά μάλλον ήταν σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Γουίνκι πλέον ήταν πολύ γερασμένη για να μπορεί να εμπνεύσει τα ξωτικά. Η θυσία του Ντομπυ άρχιζε να χάνετε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στο υπουργείο μαγείας είχε έρθει μια νέα γενιά στελεχών που είχαν σπουδάσει στο LSE και μότο τους ήταν πως έπρεπε να περιοριστούν οι σπατάλες και τα δικαιώματα της μαγικής εργατικής τάξης. Η Λούνα με τον Νέβιλ ζούσαν πλέον στον κόσμο των μαγκλ όπως και οι υπόλοιποι από τους διάσημους αστέρες της γενιάς που κατατρόπωσε τον ξέρετε-ποιον. Μόνο η Ερμιόνη με τον Ρον όποτε μπορούσαν έβγαζαν ομιλίες στα ξωτικά και ιδιαίτερα η Ερμιόνη έγραφε που και που κάνα άρθρο στον ημερήσιο προφήτη για τα αιτήματα των ξωτικών. Παρόλα αυτά το μεγαλύτερο πρόβλημα των ξωτικών ήταν η διάσπαση της κυρίαρχης πολιτικό-συνδικαλιστικής τους οργάνωσης του «Απελευθερωτικού Μετώπου των Σπιτικών Ξωτικών».

Το μέτωπο είχε μεγάλη ιστορία μιας και στην ουσία είχε ιδρυθεί από τον ίδιο τον Ντομπυ και στην πρώτη συνδιάσκεψη είχαν παρευρεθεί ο Χαρρυ Ποττερ, ο Ρον και η Ερμιόνη Γκρέυντζερ. Το πρόβλημα είχε προκύψει στον προσυνδιασκεψιακό διάλογο της 4ης συνδιάσκεψης το 2014, όταν προσφέρθηκε στα ξωτικά από το υπουργείο μαγείας η θέση μόνιμης αντιπροσώπευσης στην κεντρική επιτροπή του υπουργείου. Εκεί ο νεολαίος τότε, Ντομπυ τζούνιορ, γιός της Γουίνκι και του Ντομπυ, με έναν πύρινο κείμενο συμβολής απέρριψε την φημολογούμενη και πιο πιθανή εισήγηση της γραμματείας για συμμετοχή στην Κ.Ε. του υπουργείου μαγείας και αποχώρησε αμέσως μετα την συνδιάσκεψη καταγγέλλοντας το μέτωπο για ακραίες ρεφορμιστικές αντιλήψεις. Μερικούς μήνες μετά, ίδρυσε το «Μέτωπο Απελευθέρωσης των Σπιτικών Ξωτικών», από το οποίο στην ιδρυτική του συνδιάσκεψη αποχώρησε μια μικρότερη ομάδα που ίδρυσε το «Μέτωπο για την Απελευθέρωση των σπιτικών ξωτικών». Ο λόγος της δεύτερης διάσπασης ήταν πως οι αποχωρήσαν τες είχαν διαφωνήσει σφόδρα στην αποστροφή του λογού του Ντομπυ τζ. πως: : « Η απελευθέρωση των σπιτικών ξωτικών είναι υπόθεση των ίδιων και μόνο αυτών». Το «Μέτωπο για την Απελευθέρωση των σπιτικών ξωτικών» έχει σαν προμετωπίδα του πως μια συνεργασία μάγων, μαγκλ και σπιτικών ξωτικών είναι η μόνη ικανή για την τελική απεμπόληση των δεσμών σκλαβιάς στην μαγική κοινωνία.

Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον για τα ξωτικά η διευθύντρια Μαγκόναγκαλ πέτυχε τη σύσταση μια επιτροπής που θα αποτελούνταν από 3 υπαλλήλους του υπουργείου μαγείας, την Λούνα, τον Ρον, την Ερμιόνη και εκείνη για να συναντηθούν και με τις τρεις οργανώσεις των ξωτικών αλλά και με τον «Σύνδεσμο Μάγων Κάτοχων Ξωτικών», έτσι ώστε να δουν πως μπορεί να βρεθεί άκρη στο αδιέξοδο. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για την επόμενη Τετάρτη με το «Απελευθερωτικό Μέτωπο των Σπιτικών Ξωτικών», σε μια συνάντηση που λέγεται ότι θα παρευρεθεί και η Γουίνκι. Ο Χαρρυ Ποττερ ο πρώτος μάγος που απελευθέρωσε ξωτικό δίνοντας εκείνη την γκρι κάλτσα στον Ντομπυ, σχεδόν 20 χρόνια πριν ακόμα κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Ενώ ο Νέβιλ ετοιμάζεται να ξαναμπεί στο σπίτι του «Ένας μαθητευόμενος σεφ».

Σε όλο αυτό το χαμό κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει μάλιστα, ότι η νέα πρωθυπουργός Μέυ θα έκανε τον Μπόρις Τζόνσον, που ανάθεμα αν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που δεν έχει πει κάτι υποτιμητικό, υπουργό εξωτερικών. Έτσι οι συντελεστές του δημοφιλούς ριαλιτι έπρεπε πάλι να βρουν αντικαταστάτη και τη βρήκαν στο πρόσωπο της κολομβιανής σουπερσταρ Σοφίας Βεργκάρα. Η οποία δήλωσε ακομπλεξάριστη όπως είναι στην Έλεν ντε Τζένερις πως το σόου δεν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της στην ερώτηση της παρουσιάστριας αν το «Ένας μαθητευόμενος σεφ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της», ενώ στη συνέχεια στην επόμενη ερώτηση για το ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόσκληση απάντησε «μην με ρωτάτε για αυτό παρακαλώ, είμαι ευαίσθητη σε αυτό το θέμα». Τέλος, στην ίδια εκπομπή αποκάλυψε ποια θα είναι τα πιάτα που θα διαγωνιστούν οι παίκτες αυτή την εβδομάδα. Τα οποία είναι το παστίτσιο και τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου