Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ένας μαθητευόμενος σεφ S01E02


Αυτή την εβδομάδα η προβολή του Λάιβ του Σαββάτου για το «Ένας μαθητευόμενος σεφ» είχε αναβληθεί. Το BREXIT είχε φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγγλική κοινωνία. Τόσο στον κόσμο των ανθρώπων όσο και στον κόσμο των μάγων. Δεν γινόταν λοιπόν να μείνει έξω και το ριαλιτυ του BBC από την αλλαγή σκηνικού που είχε επιφέρει στην καθημερινότητα η απόφαση του δημοψηφίσματος της 23ης Ιούνη. Ο κόσμος των μάγων ήταν εξίσου διχασμένος με τον κόσμο των μαγκλ. Ενδεικτικό είναι πως και εκεί τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν πανομοιότυπα με το τελικό αποτέλεσμα, αφού το Brexit υπερίσχυσε του Bremain με 52%. Ο Χαρρυ Πότερ ήταν από τους κύριους υπέρμαχους του Bremain. Αντίθετα κύριος υπέρμαχος του Brexit ήταν ο ‘Αλαστορ Μουντι. Οι διαθέσεις του μαγικού κόσμου τις μέρες πριν το δημοψήφισμα δεν ήταν τόσο ευδιάκριτες όπως στον κόσμο των μαγκλ. Θεωρητικά, υπήρχε μια σιωπηλή υποστήριξη της παραμονής στην ΕΕ από το σύνολο σχεδόν του μαγικού κόσμου. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό και πρέπει μάλλον να το αποδώσουμε στο γεγονός πως ο μαγικός κόσμος αν και κατανοεί πολύ περισσότερο το ρόλο τη ΕΕ από τους μαγκλ του ηνωμένου βασιλείου ήταν ιδιαίτερα μουδιασμένος στο ενδεχόμενο ενός BREXIT με πολιτικό περιεχόμενο που καθορίζεται από τον Φαρατζ και τον Μπόρις Τζόνσον.

Χαρακτηριστικό όλου αυτού του μουδιάσματος ήταν η συνέντευξη της Ερμιόνης Γκρέυντζερ στο ένθετο «π» του «Ημερήσιου Προφήτη». Η οποία αν και κατά καιρούς έχει δηλώσει ευθαρσώς πως η μαγική κοινότητα όσο και οι Μαγκλ θα ήταν καλύτερα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέφυγε να πάρει καθαρή θέση υπέρ της εξόδου με τις παρούσες συνθήκες καθώς μάλιστα όπως είπε αμφιβάλει κατά πόσο μια έξοδο με τους όρους της ακροδεξιάς δεν θα οδηγήσει τη πολιτική της χώρας σε ακόμα πιο ξενοφοβίκές και ρατσιστικές επιλογές και την βρετανική κοινωνία στην αγκαλιά της λαϊκίστικής ακροδεξιάς. Η ίδια χαρακτηριστικά είπε « Όσο και αν θέλω την καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορώ να μην βλέπω πως ο Ινδός γείτονας μου θέλει να παραμείνει εντός της, όσο και ο 25χρονος άνεργος της απέναντι πολυκατοικίας.». Η Ερμιόνη λοιπόν περιορίστηκε να καλέσει σε μαζική συμμετοχή στο δημοψήφισμα, όπως έκανε και με μια φωτογραφία της στο Instagram αργότερα και να μην πάρει καθαρή θέση υπερ η κατά του BREXIT.

Ο Νέβιλ και η Λούνα αν και εμφανίστηκαν να ψηφίσουν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ψήφισαν σε αντίθεση με τον Ρον που εκμυστηρεύτηκε στον Σίμους ότι ψήφισε υπερ της εξόδου από την ΕΕ. Στα του παιχνιδιού ήταν μια πολύ επεισοδιακή εβδομάδα, όχι τόσο ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους και το πως τα πήγαιναν με την παρασκευή κοτόπιτας και μπεργκερ που είχαν να κάνουν αυτή την εβδομάδα αλλά με την διάθεση και του Φεραν Αντρια και της Μάγιας Τσοκλη να αποχωρήσουν από το παιχνίδι για λόγους που έχουν να κάνουν άμεσα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο Βάσκος σεφ αν και είναι υπέρμαχος, έστω σιωπηλά, της ανεξαρτησίας της χώρας των Βάσκων από την Ισπανία ( σαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε ένα πράγμα), είναι και προσωπικός φίλος του Μαριάνο Ραχόι. Οπότε μετα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι έξαλλος με τους Βρετανούς και θέλει να φύγει από τη χώρα άμεσα. Μάλιστα υπάρχει βίντεο από τα backstage του παιχνιδιού, το οποίο απέκτησε η Sun μέσω αμφίβολων διαδρομών, που τον εμφανίζει έξω από τα ρούχα του να λέει χαρακτηριστικά : « Δεν μπορούν τα καθάρματα του Λίβερπουλ και των προαστίων να αποφασίζουν έτσι ανεύθυνα για το τι θα κάνουμε εμείς στο σίτυ.». Αυτό το βιντεάκι έγινε άμεσα viral και ανάγκασε το BBC να ανακοινώσει την απόλυση του και να βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Έκτορα Μποτρίνι.

Η Μάγια Τσοκλη αντίστοιχα, ήταν έξαλλη με το αποτέλεσμα και μάλιστα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανέφερε πως είναι : «ιδιαίτερα ευαίσθητη με θέματα δημοψηφίσματος και ΕΕ μιας και προέρχεται από μια χώρα που έφτασε ένα βήμα από την καταστροφή αλλά λόγω της γενναίας της κυβέρνησης παρέμεινε εντός ΕΕ» και πως δεν της είναι εύκολο να καταλάβει την απόφαση του Βρετανικού λαού μιας και όπως η ίδια δήλωσε «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι.». Μετά από όλα αυτά ανακοίνωσε πως δεν μπορεί πλέον να ζει στην Αγγλία και πως γυρίζει άμεσα στην Ελλάδα. Η ιστορία της Μάγιας Τσοκλη πήρε όμως αναπάντεχη τραγική τροπή. Με το που γύρισε στην Ελλάδα και σε ένα πάρτι στον Ιανό, μπροστά στα έκπληκτα μάτια διάφορων κοσμικών σαν την Φώφη Γεννηματά, τον Σταυρό Θεοδωράκη και τον διάσημο διανοητή Στέλιο Ράμφο, πνίγηκε με την ελιά στο extra dry martini της και τελικώς πάρα τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε σε κάποια ιδιωτική κλινική στο Χαλάνδρι.

Η διοίκηση του ΒΒC αν και κάλυψε γρήγορα το κενό του Φεραν Αντρια, για αυτό της Μάγιας Τσοκλη δυσκολεύτηκε εν μέσω και των φημών μάλιστα, πως και η Βικτόρια Μπέκαμ είχε πάθει νευρικό κλονισμό από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Φήμη που διαλύθηκε όμως σχεδόν άμεσα μετα την κυκλοφορία φωτογραφιών που την έδειχναν να απολαμβάνει κάποιο pool party του Κομπι Μπράιαν στο Λος Άντζελες, παρέα με την Κιμ Καρντάσιαν και τη Ριάννα. Στην αρχή μετα την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον  από την πρωθυπουργία, οι συντελεστές του ριαλιτι στράφηκαν σε αυτόν αλλά μία το γεγονός πως έπρεπε να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο για να αλλάξει χέρια η πρωθυπουργία και από την άλλη η απαίτηση του Κάμερον να απαγορευτούν τα μαγειρέματα με χοιρινό, που τον έκαναν να έχει περίεργες αναμνήσεις, οδήγησαν τις διαπραγματεύσεις σε ναυάγιο. 

Ευτυχώς για το σόου μέσα σε όλο αυτό τον χαμό εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός ο Μπόρις Τζόνσον που αφού χαρακτήρισε την Μάγια Τσοκλη και τον Φεραν Αντρια, ηλίθιους δήλωσε διαθέσιμος να γίνει κριτής στην θέση τους, άλλωστε όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Κατάφερα να κάνω ανατροπή καλύτερη από αυτή που είχε καταφέρει η Γιουνάιτεντ στον τελικό με την Μπάγερν, μην σας πω καλύτερη του Σημίτη-Λαλιώτη στις εκλογές του 2000, λέτε να μην μπορώ να δοκιμάσω γκουρμε πιάτα;».

Σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό εξελίξεων, οι παίκτες είχαν ρεπό μέχρι να γίνει γνωστό πως θα πάει το παιχνίδι από εδώ και πέρα και με ποιους κριτές. Έτσι λοιπόν μαζευτήκαν όλοι αυτή τη φορά στο σπίτι των Χαρρυ-Τζίνι, μαζί τους και ο Νέβιλ με την Λούνα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Ισλανδίας για την φάση των 16 του EURO 2016. Στο σπίτι υπήρχε μια γενικά χαλαρή και αισιόδοξη ατμόσφαιρα, καθώς όλοι εκτός του Ρον πίστευαν πως αυτή η εθνική επιτέλους ήταν η εκλεκτή για να σπάσει την ανομβρία 50 χρόνων για τους Άγγλους. Ο Ρον ήταν ο μόνος που πίστευε πως μόνο με το «4-4-fucking 2» η Αγγλία θα μπορούσε να πάρει κάποιον τίτλο. Το ματς άρχισε και στο 2ο λεπτό, ο αξίας 62 εκατ. Ευρώ Στέρλινγκ κέρδιζε πέναλτι. Ο αρχηγός Ρούνει ήταν πάνω από την μπάλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου